Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-30@09:39:40 GMT

دعای روز نهم ماه رمضان / تفسیری از رحمت خدا در دعای صحیفه

تاریخ انتشار: ۲ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۶۷۵۳۹۴

دعای روز نهم ماه رمضان / تفسیری از رحمت خدا در دعای صحیفه

در بخشی از دعای روز نهم از خداوند نصیبی از رحمت واسعه‌ای که در عالم قرار داده، درخواست می‌کنیم. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا، در دعای روز نهم ماه مبارک رمضان سه درخواست را از خداوند طلب می‌کنیم: 1ـ نصیبی از رحمت واسعۀ خدا 2ـ راهنمایی بسوی برهان‌های روشن 3ـ بردن بسوی رضایت فراگیر الهی: «اللَّهُمَّ اجْعَلْ لِی فِیهِ نَصِیبا مِنْ رَحْمَتِکَ الْوَاسِعَةِ، وَ اهْدِنِی فِیهِ لِبَرَاهِینِکَ السَّاطِعَةِ، وَ خُذْ بِنَاصِیَتِی إِلَى مَرْضَاتِکَ الْجَامِعَةِ، بِمَحَبَّتِکَ یَا أَمَلَ الْمُشْتَاقِینَ.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

» یعنی خدایا برای من در این ماه بهره ای از رحمت گسترده ات قرار ده، و به جانب دلایل درخشانت راهنمایی کن، و به سوی خشنودی فراگیرت متوجه کن، به محبتت ای آرزوی مشتاقان.

در فراز اول این دعا از خداوند نصیبی از رحمت واسعه‌ای که در عالم قرار داده، درخواست می‌کنیم؛ همچنان که خداوند در قرآن می‌فرماید «وَ رَحْمَتی‏ وَسِعَتْ کُلَّ شَیْ‏ءٍ» یعنی رحتم همه چیز را در بر گرفته است. (اعراف156) و در دعای کمیل، امیرالمؤمنین علیه‌السلام خداوند را به همین رحمت واسعه‌اش سوگند می‌دهد و می‌فرماید «بِرَحْمَتِکَ الَّتِىوَسِعَتْ کُلَّ شَىْءٍ». این آیه گویای آن است  که خداوند قاعده‌ای را در عالم قرار داده، به این ترتیب که  رحمتش همه اشیاء را در بر گرفته است و رحمت در یک تعریف کلی یعنی «عطای بدون استحقاق».

انسان مؤمن به خدا بارها در زندگی خود مشاهده می‌کند که خداوند خطاها و گناهان او را با یک توبه مورد قبول قرار می‌دهد و بلکه گاهی نعمت را جایگزین نقمت می‌کند؛ امام سجاد (ع) در صحیفۀ سجادیه این نوع رفتار خداوند را اینگونه توضیح می‌دهد: «یَا مُبَدِّلَ السَّیِّئَاتِ بِأَضْعَافِهَا مِنَ الْحَسَنَات‏» یعنی ای تبدیل‌کنندۀ بدی‌ها به چند برابر نیکی‌ها. بنابراین ضروری است خداوند را با رحمتش بشناسیم و بدانیم اگر سختی‌ای در زندگی وجود دارد و یا گاهی خداوند اثر گناهان را در وجودمان و زندگی‌مان جریان می‌دهد، از باب رحمت و از جنبۀ تربیت عبد نسبت به معبود است. 

دعای روز هشتم ماه رمضان/ خانه‌ای در بهشت برای شادکنندۀ یتیمان

انتهای‌پیام/ 

منبع: تسنیم

کلیدواژه: قرآن کریم دعا ماه مبارک رمضان قرآن کریم دعا ماه مبارک رمضان دعای روز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۷۵۳۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرمخاطب مثل «گیل‌دخت»

  خونه همه هویت ماست. رگ و ریشه ما از میون سنگ و چوب و خشت وگل خونه‌هامونه که سربرمیاره. هیچ‌چیز توی عالم سخت‌تر و تلخ‌تر ازاین نیست که دیگری خونه و کاشانه‌ات روتصاحب کنه. جلوی چشمات جولون بده و نفس‌کش بطلبه واونجا رو به خاک وخون بکشه. این‌طور مواقع حرجی نیست که آدم همه هست ونیست وداروندارش روبده تا خونه‌اش روپس بگیره و اون رو دوباره آباد کنه.» 
درچکیده داستان هم آمده بود: «عالم را آب ببرد، بزرگان و درباریان مملکت محروسه را خواب برده است. در این هیاهو و غوغا، آصف میرزای قاجار رویای تکیه‌زدن بر تخت‌طاووس را دارد و ولایت دارالمرز گیلان را به‌عنوان مقر این طرح و توطئه انتخاب می‌کند، بی‌آن‌که آگاه باشد آنجا گلنار خان‌زاده به یاری دلداده‌اش اسماعیل میرشکار قصد بر باد دادن این رویا را دارند و می‌خواهند طرحی نو دراندازند.» اگر بیننده سریال نبودید، با این جملات دستگیرتان شده که این قصه درباره وطن است و از تاریخ روایت می‌کند اما بر این حکایت چاشنی عشق و دلدادگی را هم افزوده تا فضایی دل‌انگیزتر به قصه دهد. همین وجه البته برگ برنده تلقی می‌شود، زیرا تجربه ثابت کرده، مخاطبان تلویزیون دوستدار قصه‌های خانوادگی با مضامین عاطفی هستند و سریال‌های تاریخی که برای بالا بردن بار دراماتیک خود از این عنصر بهره بردند، موفقیت بیشتری در جذب مخاطب دارند.«گیل‌دخت» نیز ازهمین زمره است؛ اثری محصول مرکز فیلم و سریال معاونت برون‌مرزی رسانه‌ملی که پخش آن در بهار۱۴۰۲ نیز ادامه یافت. با توجه به حیات طولانی که روی آنتن داشت و همچنین قصه گیرا و قاب‌بندی‌های چشم‌نواز توانست مخاطبان زیادی را با خود همراه کند تا جایی که در گزارش‌های اعلامی مرکز تحقیقات صداوسیما تا تاریخ ۲۰اسفند۱۴۰۲، درمقام پربیننده‌ترین سریال سیما در سال ۱۴۰۲ قرار گرفت. این سریال روی آنتن شبکه آی‌فیلم رفته تا برای مخاطبانی که از دیدن آن بازماندند، باردیگر ماجراهای گلنار در دوره‌ای از حکومت قاجار را به نمایش درآورد و از این منظر، نگاهی هم به زیست اجتماعی وسیاسی زنان درآن برهه تاریخی داشته باشد، زیرا همان‌طور که گفته شد، شخصیت اصلی قصه یک زن است.کسی که خلاف جهت آب شنا می‌کند وازاین‌که متفاوت به نظر برسد، نمی‌هراسد. چوب حرف مردم و اهل خانه را می‌خورد اما کوتاه نمی‌آید. در سرای اربابی خانه دارد اما دلش در گرو رعیت‌زاده‌ای شجاع است و بهای این عشق را هم می‌پردازد. 

نوشین مجلسی - سردبیر قاب کوچک

دیگر خبرها

  • آغاز بارش رحمت الهی در خوزستان
  • پاسخ آیت‌الله فیاضی به سؤالی پیرامون رفع اضطراب
  • ویژه برنامه تحویل سال رادیو ایران بالاترین امتیاز را کسب کرد
  • برنامه سازان صدا و سیمای خوزستان در ماه رمضان تجلیل شدند
  • معلمی سنگین‌ترین مسوولیت عالم است
  • معلمی سنگین‌ترین مسئولیت عالم است
  • قرآن آموزان و روزه اولی‌های استان بوشهر تجلیل شدند
  • ثبت نام ۵۸۰۰ گیلانی در طرح اکرام ایتام و محسنین ماه رمضان
  • پرمخاطب مثل «گیل‌دخت»
  • اختتامیه مسابقات فوتسال جام رمضان در هیرمند